Industrielicht - Actueel nieuws
Industrielicht

Nieuws

NORKA Centaurus: De kracht van LED, intelligent toegepast


NORKA produceert al meer dan 50 jaar verlichtingsarmaturen voor industriële toepassingen met aandacht voor onder andere de constructie, de afdichting, elektrische componenten en toepasbaarheid.

Omdat industriële toepassingen behoorlijk uiteen kunnen lopen zijn er armaturen voor specifieke doelen ontwikkeld. Zo zijn er armaturen voor extreem lage temperaturen, hittebestendige armaturen, extreem waterdichte armaturen (IP69K), smeerkuilarmaturen en kraanarmaturen.

                    

Uiteraard heeft ook de LED zijn intrede gedaan in het leveringsprogramma van NORKA. Daarbij is NORKA niet over één nacht ijs gegaan want op het gebied van betrouwbaarheid en duurzaamheid heeft het een naam te verliezen. En dat kon in aanvang met de stormachtige ontwikkeling van de LED als lichtbron lang niet altijd worden gegarandeerd.

Inmiddels is de markt van LED en de producten die worden voortgebracht gelukkig een heel stuk stabieler geworden. Nu ook de efficiency naar een zinvolle Lumen/Watt verhouding is gestegen haakt NORKA in met een aantal buitengewoon interessante armaturenseries.

De armaturenserie CENTAURUS is wel het meest sprekende voorbeeld van de wijze waarop NORKA op de LED ontwikkeling inhaakt.

Door bij deze armaturenserie de LED-componenten en voeding van elkaar te scheiden is de voor LED zo belangrijke warmtehuishouding volledig onder controle, waardoor het vermogen kan worden opgevoerd naar meer dan 350W met een indrukwekkende lichtopbrengst van maar liefst 42.670 Lumen.

De CENTAURUS armaturen kunnen geleverd worden met verschillende uitstralingskarakteristieken waardoor het mogelijk wordt om zelfs van grote hoogte nog hoge verlichtingssterkten te realiseren.
De voedingsspanning bedraagt 230V AC/DC , 50-60 Hz, waardoor de armaturen ook in een noodverlichting kunnen worden geïntegreerd. De armaturen kunnen door  middel van een 1-10V sturing worden aangestuurd. Daarmee wordt het zelfs mogelijk ook grote fabriekshallen bijvoorbeeld daglicht afhankelijk te regelen.

De CENTAURUS kan met verschillende ophangsystemen worden geleverd en voor de toepassing in kranen met beweegbare giek is zelfs een scharnierende beugel met trillingsdempers ontwikkeld.

                    Download hier de brochure.

In de verlichtingsmarkt die door de opkomst van de LED als lichtbron sterk vertroebeld is geraakt bieden de kwaliteitsarmaturen van NORKA toch weer een heldere blik op deze nieuwe techniek en de zinvolle toepassing daarvan.


 


terug


Industrielicht BV

Van Hennaertweg 7
2952 CA Alblasserdam
Postbus 58
2950 AB Alblasserdam
K.v.K. 23060195
Statutaire zetel: Rotterdam

T. +31 78 6920 900
F. +31 78 6920 905

E. info@industrielicht.nl