Industrielicht

Nieuws

XAL: NuOffice München hoogste score LEED certificering


Ontwerpers van NuOffice te München behalen hoogste duurzaamheidsscore ooit gescoord, mede dankzij verlichting van XAL.

Op het gebied van duurzaamheid van nieuwbouw- en/of renovatieprojecten heeft Industrielicht belangrijk nieuws voor ontwerpend Nederland want mede dankzij het toepassen van LED verlichting van XAL wisten de ontwerpers van NuOffice te München een LEED certificering van meer dan 94 punten te behalen. Deze platina waardering voor de meest energie efficiënte constructie, is de hoogste score ooit behaald, wereldwijd, en daarmee draagt dit kantoor de titel van meest duurzame investeringsproject (Core & Shell) ter wereld.

 

                                                 

Het architectonisch indrukwekkende gebouw is primair verlicht met innovatieve verlichtingssystemen van XAL en is vrijwel overal in het gebouw terug te vinden. Daarmee is een significante bijdrage geleverd aan de uitzonderlijk hoge LEED score.

Het was al vanaf de planningsfase van het kantorencomplex duidelijk dat in samenwerking met de lichtplanners nauwgezet aandacht moest worden besteed aan, wat zich nog in het Engels het best laat omschrijven als ‘sound energy management’.

Omdat dit een essentieel criterium is van de LEED certificering, stippelden de ontwerpers en architecten van NuOffice een lichtontwerp uit dat enerzijds moest voldoen aan de hoge eisen van certificering en anderzijds moest beantwoorden aan de hoge standaard voor wat betreft design en kwaliteitsbeeld.

XAL wist met het uitgebreide en innovatieve leveringsprogramma uiteindelijk het best aan alle eisen te beantwoorden. In het bijzonder de LED verlichtingssystemen VELA Round en TIMO, in combinatie met de MINO 60 en STILO 60 systemen, zijn uitstekende oplossingen gebleken voor een perfecte verlichting van zowel de kantoren als de tentoonstellings- als conferentieruimtes.

De speciale ECO verlichting, die door het gehele gebouw is toegepast, biedt optimale energieopname in combinatie met esthetiek van het hoogste niveau.

De platina certificering is ook de reden waarom het NuOffice concept, voor de toekomst zal worden opgeschaald van prototype naar standaard lichtoplossing voor dit soort projecten.

Het lage energieverbruik van dit project is, naast vele andere energie-efficiënte oplossingen mede tot stand gekomen dankzij de intelligente verlichtingssystemen van XAL waarmee al nu voor de komende 40 tot 90 jaar de energie-efficiency standaard is gezet, aldus XAL.

                                     

XAL wordt in Nederland vertegenwoordigd door Industrielicht B.V. Een ervaren en geschoold team van adviseurs en lichtontwerpers is graag bereid om ook uw nieuwbouw- of renovatieproject naar de hoogste standaard voor de toekomst te brengen.

Voor meer informatie contact: John Viveen en Leon van Wingerden.


terug


Industrielicht BV

Van Hennaertweg 7
2952 CA Alblasserdam
Postbus 58
2950 AB Alblasserdam
K.v.K. 23060195
Statutaire zetel: Rotterdam

T. +31 78 6920 900
F. +31 78 6920 905

E. info@industrielicht.nl