Industrielicht - Actueel nieuws
Industrielicht

Nieuws

OV-knoop Voorburg een echt Industrielicht project


Ontwerpbureau Posad heeft de afgelopen jaren in opdracht van de gemeente Leidschendam-Voorburg gewerkt aan het ontwerp voor het stationsgebied van Voorburg. In juli dit jaar (2013) is het gebied feestelijk geopend. Industrielicht heeft samen met Posad het lichtontwerp gemaakt en de uiteindelijke verlichtingsmaterialen geleverd aan Vialis Infratechniek welke in opdracht van de civiele aannemer KWS Infra de verlichting heeft geïnstalleerd.

Als onderdeel van de herinrichting heeft POSAD een looproute gemaakt van natuursteen tussen het historisch centrum van Voorburg en de Binckhorst. De route rijgt het historische centrum, de zeventiende-eeuwse voortuin van Hofwijck, Stationsplein, busstation, park en de Binckhorst aaneen. Alle functies zijn verbonden met deze 600 meter lange loper en het diagonaal georiënteerde viaduct van de Utrechtsebaan en het hoog gelegen spoor. Voor de inrichting langs de looproute is gekozen voor duurzame LED verlichting, HESS CityElements. Ook is een speciale steen gekozen met daarin LED oriëntatieverlichting van Norka, type KAIRO.

Beeldkwaliteitsplan Posad. Bron: Posad | Gerealiseerd resultaat. Bron: Industrielicht

Het busstation onder het viaduct wordt verlicht door “metalen behang” met beelden uit het verleden van Voorburg. Dit “behang” bestaat uit geperforeerde platen met daarachter door Industrielicht geleverde LED verlichting van ACDC. Het ernaast gelegen parkeergedeelte onder de A12 is ook opnieuw aangepakt en uitgelicht met SILL Citystralers, gemonteerd als directe verlichting op masten en als indirecte verlichting aan de liggers onder de snelweg. Het geheel is een prettig verblijfsgebied geworden.

Metalen behang. Bron: Industrielicht Parkeerplaatsen. Bron: Industrielicht

Van de oude voortuin van Museum Hofwijck worden bepaalde historische elementen van de zeventiende-eeuwse inrichting op basis van het maatsysteem van Vitruvius teruggebracht zonder er een historisch plein van te maken. Hier ontstaat een plek om te zitten en verblijven en om evenementen te organiseren. Op het plein zijn eveneens Hess CityElements met LED geplaatst van 4 en 9 meter. De 9 meter hoge CityElements zijn tevens voorzien van LED spots om lichtvlekken op het plein te creëren.

Beeldkwaliteitsplan Posad. Bron: Posad
Gerealiseerd resultaat. Bron: Industrielicht
Oude situatie stationsplein Nieuwe situatie. Bron: Industrielicht

 


terug


Industrielicht BV

Van Hennaertweg 7
2952 CA Alblasserdam
Postbus 58
2950 AB Alblasserdam
K.v.K. 23060195
Statutaire zetel: Rotterdam

T. +31 78 6920 900
F. +31 78 6920 905

E. info@industrielicht.nl