Industrielicht

Nieuws

Armaturen voor MEGA containerkranen ECT


440 NORKA KRAANARMATUREN VOOR 11 MEGA CONTAINERKRANEN TEN BEHOEVE VAN ECT DELTA TERMINAL.

Europe Container Terminals (ECT) is de leidende en meest geavanceerde containerterminaloperator van Europa die in de haven van Rotterdam het grootste deel van alle containers overslaat.
Ondersteund door geavanceerde informatiesystemen staan de medewerkers van ECT 24/7 klaar voor het snel, efficiënt en veilig afhandelen van bezoekende schepen. Dus ook in de donkere periode van het etmaal is er licht nodig.  

Samen met de ECT hebben NORKA en Industrielicht voor 11 nieuwe mega containerkranen een goed lichtplan ontwikkeld. Dat heeft er in geresulteerd dat de leverancier van de kranen, het Chinese ZPMC, 440 kraanarmaturen type Pollux van NORKA heeft besteld.

Dit stof- en waterdichte (IP65) kraanarmatuur is in het verleden op wens van de ECT en in samenspraak met Industrielicht/NORKA op een aantal punten gemodificeerd.

Polaris LED Pollux conventioneel

Zo wordt deze onder andere voorzien van een zeewaterbestendige coating en RVS-montagebeugel met sleufgaten.

Om de onderhoudskosten (Total Cost of Ownership) tot een minimum te beperken is gekozen voor een Long Life hogedruknatriumdamplamp met twee branders (Twin Arc) van het fabricaat VENTURE.
Deze heeft een economische levensduur van ca. 40.000 branduren. Dit komt het milieu ten goede: minder lampproductie, verpakking, transport en recycling zorgen voor minder CO²-uitstoot.

ECT heeft immers de Lean and Green star in ontvangst genomen. Dit is een initiatief van Connekt en is bedoeld om duurzaam ondernemen in de logistieke sector te stimuleren.  

De nieuwe 50 meter hoge, semiautomatische kadekranen reiken 24 rijen containers breed en worden vanaf begin 2014 geleverd. Met deze kranen kan het snel toenemend aantal supergrote containerschepen snel, efficiënt en veilig 24/7 behandeld worden.

 


terug


Industrielicht BV

Van Hennaertweg 7
2952 CA Alblasserdam
Postbus 58
2950 AB Alblasserdam
K.v.K. 23060195
Statutaire zetel: Rotterdam

T. +31 78 6920 900
F. +31 78 6920 905

E. info@industrielicht.nl