Industrielicht

Nieuws

NORKA: Efficiency LED armaturen geoptimaliseerd


De Duitse armaturenfabrikant NORKA heeft een nieuwe interessante visie op licht ontwikkeld en beschreven in de nieuwe brochure “Licht auf den Punkt – Energieeffizient beleuchten.”

NORKA introduceert daarbij LED-armaturen waarvan het lumenpakket is af te stemmen op de behoefte aan licht. ‘Variabele lumenpakketten in plaats van vastgelegde Wattages’ luidt het motto.

   

Het principe komt hierop neer dat men bij de concrete invulling van projecten met een bepaald type lichtbron vaak gebonden is aan de beschikbare wattages. Men kan er voor kiezen om meer armaturen van een lager vermogen toe te passen, of minder van een groter vermogen met inlevering van gelijkmatigheid.

Dat levert niet altijd de meest efficiënte oplossing op.

Door de mogelijkheid die NORKA heeft ontwikkeld het lumenpakket aan te passen door instellingen op de driver van de armaturen moet het eenvoudiger worden tot de economisch meest verantwoorde oplossing te komen.

In een rekenvoorbeeld zet NORKA conventionele armaturen met een optisch rendement van bijv. 70% tegenover een NORKA LED-armatuur met een optisch rendement van bijv. 95,1%. Binnen de beschikbare lengtes van 600mm, 1200mm en 1500mm zijn tot 8 lumenpakketten beschikbaar die door de fabriek vooraf ingesteld kunnen worden.

De benodigde hoeveelheid licht (in combinatie met gewenste gelijkmatigheid) en daarmee de benodigde hoeveelheid vermogen is dan nauwkeurig op elkaar af te stemmen. Op deze wijze is de meest efficiënte lichtoplossing te bedenken.

Dit alles is terug te vinden in onderstaande brochure:

                         

 Voor meer informatie contact: Willem van Hoorn en Henk Dobbelaar


terug


Industrielicht BV

Van Hennaertweg 7
2952 CA Alblasserdam
Postbus 58
2950 AB Alblasserdam
K.v.K. 23060195
Statutaire zetel: Rotterdam

T. +31 78 6920 900
F. +31 78 6920 905

E. info@industrielicht.nl