Industrielicht - Actueel nieuws
Industrielicht

Nieuws

Leipziger Leuchten


Vanaf 1 december 2012 wordt LEIPZIGER LEUCHTEN exclusief voor Nederland vertegenwoordigd door Industrielicht B.V..

LEIPZIGER LEUCHTEN is een fabrikant van hoogwaardige en duurzame producten voor de verlichting en inrichting van de openbare ruimte.
Het bedrijf is opgericht in 1889 en kan bogen op meer dan 100 jaar ervaring wat is terug te vinden in het leveringsprogramma met een mix van klassieke, tijdloze en innovatieve producten.

In 1993 specialiseerde LEIPZIGER LEUCHTEN zich op de ontwikkeling van decoratieve buitenverlichting.

Vanwege de grote vraag naar complete families aan inrichtingselementen voor de openbare ruimte is daar later nog straatmeubilair aan toegevoegd.

                                

De producten van LEIPZIGER LEUCHTEN kenmerken zich door innovatieve en dynamische ontwerpen op basis van een rijke ervaring en meeste actuele technologie.

In de afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in architectonische verlichting. Dit is dan ook duidelijk zichtbaar in de nieuwste ontwikkelingen met moderne vormen, hoogwaardige materialen en vooruitstrevende lichttechniek.

LEIPZIGER LEUCHTEN is hiermee in staat om met een combinatie van openbare verlichting en bijpassend straatmeubilair een harmonieus beeld te creëren in centrum, park of plein.

LEIPZIGER LEUCHTEN ontwikkelt en vervaardigt de armaturen volledig in eigen beheer en heeft daarmee volledige controle over het productieproces. Hierdoor is LEIPZIGER LEUCHTEN in staat om armaturenseries aan te passen. Dit kan zijn om reden van technologische ontwikkelingen maar ook om reden van, en dit komt wellicht nog vaker voor, klant specifieke eisen/wensen.

Door de jarenlange ervaring met leveringen van materialen in diverse klimatologische omgevingen zoals aan zee, op land of in de bergen, kan LEIPZIGER LEUCHTEN de juiste conservering voorstellen. Van thermisch verzinkt en/of blank aluminium tot natlakkering of poedercoating, vrijwel alles is mogelijk.

Wellicht nog meer dan bij andere bedrijven is men bij LEIPZIGER LEUCHTEN zeer actief bezig met duurzame verlichting.

LEIPZIGER LEUCHTEN is zich er zeer van bewust dat ook met energiezuinige, duurzame verlichting een belangrijke bijdrage kan worden geleverd aan CO2-reductie en daarmee aan het welzijn van onze leefomgeving.

Door het toepassen van betere spiegeltechnieken en afschermingen wordt lichtvervuiling, en daarmee onnodige energieverspilling, tot een minimum beperkt. In nieuwe armaturenseries, waaronder een complete reeks aan LED-armaturen, worden dan ook uitsluitend energie besparende lichtbronnen en voorschakelapparatuur verwerkt.

In die ontwikkeling heeft LEIPZIGER LEUCHTEN ook samenwerking gezocht met verschillende universiteiten met als resultaat het nieuwe Clever Light concept.

                                           

In het jaar 2007-2008 heeft LEIPZIGER LEUCHTEN opdracht gegeven aan Ulrich Kruger Landschaftarchitekt uit Dresden voor het ontwerpen en laten aanleggen van een verlichtingstuin bij het kantoor van LEIPZIGER LEUCHTEN in Leipzig. In totaal staan daar nu 155 verlichtingscombinaties, verdeeld over een oppervlakte van 7.900m2!

Deze locatie is uitermate geschikt voor bedrijfsbezoeken en geeft de u als klant een prima overzicht van de mogelijkheden van LEIPZIGER LEUCHTEN.

 Voor meer informatie contact: Harrie Langerhuizen en Michael Harmanus.


terug


Industrielicht BV

Van Hennaertweg 7
2952 CA Alblasserdam
Postbus 58
2950 AB Alblasserdam
K.v.K. 23060195
Statutaire zetel: Rotterdam

T. +31 78 6920 900
F. +31 78 6920 905

E. info@industrielicht.nl