Industrielicht

Nieuws

Nieuwe verlichting SPARTA stadion


Commerciële omroepen krijgen een steeds grotere grip op de rechten voor het uitzenden van voetbalwedstrijden en samenvattingen daarvan. Die rechten worden grotendeels gefinancierd uit reclame-inkomsten en het is daarom van groot belang dat een stadion een goede verlichting kan faciliteren. Daarnaast heeft de beeldkwaliteit zich de afgelopen jaren razendsnel ontwikkeld naar HD en zelfs 3D.

Om goede beeldregistratie mogelijk te maken is naast de horizontale verlichtingssterkte op het veld ook de verticale verlichtingssterkte een belangrijke factor. De camera's kijken immers niet van bovenaf op de spelers maar vanaf tribune hoogte. Verlichting welke zo laag mogelijk wordt aangebracht is weliswaar voor cameraregistratie ideaal maar leidt voor spelers en toeschouwers tot een onacceptabele verblinding.

Daarom heeft SPARTA in samenspraak met installatiebedrijf HIG ervoor gekozen om de huidige verlichting in de stadionmasten te vernieuwen samen met Industrielicht.

De ingenieurs van SILL uit Berlijn rekenden het plan door en op basis van de toegepaste lichtbronnen van OSRAM leverde dit waarden op waarmee ruimschoots aan de normen van de KNVB en van de UEFA kon worden voldaan.

De installatie bestaat nu in totaal uit 120 stadionstralers SILL type 003 met aangebouwde ontsteker, gevoed door elektromagnetische ballast in een IP-behuizing die aan de voet van de mast is gemonteerd. De lichtbronnen zijn van het fabricaat OSRAM met een zeer hoge Ra-waarde en optimale lichtkleur.

Andere stadions die voorzien zijn van verlichting door Industrielicht zijn: FC Zwolle, VVV Venlo, Feyenoord, Olympisch stadion Amsterdam en KSK Beveren.


terug


Industrielicht BV

Van Hennaertweg 7
2952 CA Alblasserdam
Postbus 58
2950 AB Alblasserdam
K.v.K. 23060195
Statutaire zetel: Rotterdam

T. +31 78 6920 900
F. +31 78 6920 905

E. info@industrielicht.nl