Industrielicht - Actueel nieuws
Industrielicht

Nieuws

Norka’s XENA-lichttechnologie.


Het armatuurrendement wordt voor een groot deel bepaald door de kwaliteit van de reflectortechniek die toegepast wordt in een armatuur. Hoe preciezer de toegepaste lichtbundel des te efficiënter kunnen de lumenpakketten gebruikt worden. Dit geldt in de basis voor de conventionele gasontladingslampen maar ook in zekere zin voor de nieuwe LED lichtbronnen. De ontwikkeling van de juiste lichttechniek in combinatie met de toe te passen lichtbron is al jaren de kerncompetentie van NORKA. Consequent werden nieuwe buisreflectortechnieken door de jaren heen verfijnd en verder doorontwikkeld. De opgedane ervaring wordt nu toegepast in een nieuw optisch systeem voor LED armaturen:  XENA-lichttechnologie.

NORKA XENA-lichttechnologie bestaat uit een afgesloten systeem, bestaande uit eigen ontwikkelde functionele optieken in combinatie met  speciale prismatische afschermingen. Zoals al jarenlang  bewezen bij de buis reflectortechnieken,  zijn alle optisch relevante onderdelen ingekapseld in een water- en stofvrije behuizing van IP65.

De lichtuittreding gebeurt door twee verschillende elementen, die een meervoud aan lichttechnische mogelijkheden bieden bij lichtontwerpen voor zowel binnen- als buitentoepassingen. De primaire optiek met de functionele lens wordt rechtstreeks voor de LED-Array/LED-stroken gemonteerd. Met de eenvoudig verwisselbare XENA-optiek bij het armatuur TALON LED of de POLLUX LED kunnen smal-, diep- en breedstralende lichtbundels gerealiseerd worden. De voorgemonteerde “Fresnel” lens bij het armatuur TALON LED LINAER is te verkrijgen met een uittralingshoek tussen de 6 – 60°. Door toepassing van extra prismaschijven kan de lichtverdeling aangepast worden naar asymmetrisch, rotatie-symmetrisch of symmetrisch en zorgen voor minder verblinding op dit tweede niveau.

XENA-lichttechnologie is het logisch vervolg van de doorontwikkeling van de lichttechniek waar NORKA al jaren voor staat: Intelligent gericht licht  met een betrouwbare bescherming tegen vuil, stof en vochtigheid!


  


terug


Industrielicht BV

Van Hennaertweg 7
2952 CA Alblasserdam
Postbus 58
2950 AB Alblasserdam
K.v.K. 23060195
Statutaire zetel: Rotterdam

T. +31 78 6920 900
F. +31 78 6920 905

E. info@industrielicht.nl