Industrielicht - Actueel nieuws
Industrielicht

Nieuws

Industrielicht op de Foodtech 2012


Ook dit jaar neemt Industrielicht  weer deel aan de beurs FOODTECH 2012 welke wordt gehouden in het Autotron te Rosmalen op 23 en 24 mei. Deze Nederlandse vakbeurs voor technologie en innovatie in de voedingsmiddelenindustrie brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Industrielicht  vertegenwoordigt in Nederland het fabricaat NORKA. Deze fabrikant heeft zich toegelegd op de vervaardiging van overwegend kunststof armaturen voor industriële toepassingen. De armaturen worden vervaardigd van hoogwaardig kunststof waaraan een minimum aan weekmaker is toegevoegd. (Weekmakers vormen de zwakke schakel in een twee-componenten kunststof en kunnen  als gevolg van temperatuur, U.V.-straling of chemicaliën uitharden.) Hierdoor zijn de NORKA armaturen al uitermate bestand tegen de reinigings- en ontsmettingsmiddelen welke in de voedingsmiddelenindustrie worden toegepast. Voor sommige toepassing gaat NORKA nog verder.

                                                        

Zo is er een serie koel- en vriesc elarmaturen welke zijn bestand tegen omgevingstemperaturen tot maar liefst -50 graden Celsius. In deze armaturen zijn luchtkamers rond de TL-buis aangebracht waardoor de ontwikkelde warmte wordt vastgehouden. De buis brandt hierdoor in een omgevingstemperatuur waarbij de maximale lichtstroom wordt geproduceerd.

Indien er in de vriesruimte veel geschakeld moet worden, bijv. omdat er verrijdbare stellingen worden toegepast, heeft NORKA LED-armaturen ontwikkeld met verschillende lichtkarakteristieken. Schakelen is bij de voorhanden zijnde efficiënte lichtbronnen als fluorescentiebuis of gasontladingslamp een groot probleem. De LED is een halfgeleider welke zich in een lage omgevingstemperatuur helemaal thuis voelt en zich goed laat schakelen, zonder dat dit de levensduur beïnvloedt en zonder opwarmtijd. De ultieme oplossing voor vrieshuizen.

Industrielicht  heeft een aantal demonstratiekasten op haar stand om de werking van speciale armaturen inzichtelijk te maken..


                                        


terug


Industrielicht BV

Van Hennaertweg 7
2952 CA Alblasserdam
Postbus 58
2950 AB Alblasserdam
K.v.K. 23060195
Statutaire zetel: Rotterdam

T. +31 78 6920 900
F. +31 78 6920 905

E. info@industrielicht.nl