Industrielicht

Nieuws

Ahoy Rotterdam “Takkenverlichting” met Norka


Industrielicht is betrokken geweest bij de algemene verlichting van de publieke verblijfsruimten in het vernieuwde sportpaleis Ahoy te Rotterdam. Deze verlichting staat bekend als de “Takkenverlichting”.

Het ontwerp van deze “Takkenverlichting” is samen met het Amsterdamse Architecten bureau  Merkx + Girod ontworpen.  De lichttechische verantwoordelijkheid lag in handen van Deerns Raadgevende Ingenieurs te Rijswijk. De installatie werkzaamheden werden uitgevoerd door Croon Elektrotechniek te Rotterdam.

 

De wens van Merkx + Girod was: lichtlijnen creëren die als takken van bomen door de ruimte zouden moeten gaan lopen.  Hiervoor heeft Industrielicht samen met Norka een standaard armatuur aangepast naar de wensen van de architect. Om een zo goed mogelijk doorlopende lichtlijn te krijgen is er gekozen voor het buisarmatuur type Luzern van Norka.

Dit buisarmatuur heeft een diameter van 38 mm en is voorzien van een elektronische voorschakelunit met DALI sturing in een separate box. Deze unit is in de kabelgoot geplaatst. Met speciale waterdichte verbindingskoppelingen is alles plug and play aangeleverd. Totaal zijn er 1.200 armaturen in de publieke verblijfsruimten gemonteerd.

Het eindresultaat is spectaculair te noemen. Dit is een voorbeeld van goede samenwerking tussen de diverse partijen vanaf ontwerp tot en met de installatie.

De afdeling lichtarchitectuur van Industrielicht heeft hiermee bewezen dat zij in staat is om dit soort complexe projecten tot een goed eindresultaat te kunnen brengen.


terug


Industrielicht BV

Van Hennaertweg 7
2952 CA Alblasserdam
Postbus 58
2950 AB Alblasserdam
K.v.K. 23060195
Statutaire zetel: Rotterdam

T. +31 78 6920 900
F. +31 78 6920 905

E. info@industrielicht.nl