Industrielicht

Nieuws

Bezoek aan Hoffmeister


Een delegatie van Industrielicht heeft kennis kunnen maken met het exclusieve verlichtingsmerk Hoffmeister. Met toch aardig gerenommeerde merken in het leveringsprogramma is men bij Industrielicht wel bekend met de hoogwaardige productie van armaturen, maar bij Hoffmeister gaat alles weer een stapje verder. Wij zijn onder de indruk.

Het kantoor met een fabriek in Schalksmühle, ademt een atmosfeer welke alles zegt over het product Hoffmeister. Hier worden met de grootst mogelijke zorg en toewijding armaturen ontwikkeld en gebouwd.

Met uiterst moderne machines worden reflectoren met grote precisie in de juiste vorm gedraaid, aluminium delen gefreesd en gedraaid en 3D modellen geprint. Een speciale afdeling - waar statische elektriciteit wordt geëlimineerd -verwerkt de elektronica componenten en met een bijzondere spiegelconstructie worden de armaturen qua lichttechniek gemeten.

Een korte workshop maakte nog eens duidelijk wat licht in een museumsituatie kan doen. Kortom het is nog een hele kunst om “kunst” te belichten en het de sfeer te geven zoals de maker het bedoeld heeft.

Hoffmeister heeft hiervoor een uitgelezen programma. Het zijn dan ook vooral de musea welke de innovatieve, moderne LED technologie van Hoffmeister op de juiste waarde weten te waarderen.

Een bezoek aan het Römer museum in Xanten, net over de Nederlands-Duitse grens, bracht nog eens goed in beeld wat LED verlichting in een museum kan doen. In dit museum mochten armaturen 1:1 vervangen worden als de besparing meer dan 50% zou bedragen. Op vrijwel alle posities kon door Hoffmeister aan die voorwaarden worden voldaan. Daarbij werd tevens voorkomen dat de vele objecten door de belichting worden beschadigd. Het museum heeft ook enorm aan belevingskwaliteit gewonnen door, zoals Hoffmeister het zelf zo mooi omschrijft, geënsceneerde licht dramaturgie.

Maar  uiteraard zijn er nog heel veel meer toepassingsgebieden voor het prachtige programma van Hoffmeiser te bedenken.

Industrielicht heeft een geweldig mooi product aan het leveringsprogramma mogen toevoegen en kijkt dan ook uit naar de uitdagingen die gaan komen.

 www.hoffmeister.de


terug


Industrielicht BV

Van Hennaertweg 7
2952 CA Alblasserdam
Postbus 58
2950 AB Alblasserdam
K.v.K. 23060195
Statutaire zetel: Rotterdam

T. +31 78 6920 900
F. +31 78 6920 905

E. info@industrielicht.nl