Industrielicht

Nieuws

Duurzaam lichtontwerp - stadskantoor Venlo


In opdracht van de gemeente Venlo heeft Industrielicht samen met lichtontwerper Richard Out een visie en lichtontwerp gemaakt om de gevel en het voorterrein bij het nieuwe stadskantoor van Venlo te verlichten. Eind mei jl. zijn de armaturen uitgericht en werd het resultaat getoond.  

Het ontwerp is gebaseerd op het zonlicht wat overdag door gebladerte heen schijnt.
De lichtvegen in diverse oppervlakten en intensiteiten moeten de suggestie op de gevel weergeven van de zon, in een bosrijke omgeving. Als scheiding tussen façade en het plein van het stadskantoor en de openbare weg is in cool white het fietspad uitgelicht. Alle armaturen (led-spots van Lumenpulse & SILL) zijn op de masten (circa 15 meter hoog) gemonteerd. De top van de masten (5 stuks) bevinden zich op één horizontaal niveau terwijl de vloer oploopt vanuit het centrum van de stad naar de brug over de Maas.De masten zijn gecoat in wit aluminium RAL9007 hoogglans metalic. De armaturen zijn allen gecoat in diep mat zwart.Overdag vormen de masten oplichtende naalden t.o.v. de gevel van het Stadskantoor. Het daglicht maakt ze contrastrijker t.o.v. hun achtergrond. Al met al een verbluffend resultaat waardoor het gebouw ook in de donkere uren gezien kan worden.
 
“Een duurzaam lichtontwerp is een lichtontwerp die zowel met daglicht als met kunstlicht de omgeving in lichtbeeld versterkt, daarbij rekening houdend met toegepaste materialen, CO2 belasting en energie verbruik. Maar ook met de lichtbelasting in de nachtelijke uren. ” aldus Richard Out.
 
 

terug


Industrielicht BV

Van Hennaertweg 7
2952 CA Alblasserdam
Postbus 58
2950 AB Alblasserdam
K.v.K. 23060195
Statutaire zetel: Rotterdam

T. +31 78 6920 900
F. +31 78 6920 905

E. info@industrielicht.nl