Industrielicht - Actueel nieuws
Industrielicht

Nieuws

LED parkeerplaats- en terreinverlichting voor Oceanco


Terwijl de innovatieve oplossingen met Norka LED-armaturen (www.industrielicht.nl/nieuws/106) voor de scheepshal volop in gebruik zijn, is het nu de beurt aan de parkeerplaats en het terrein. Was het engineeringswerk voor de hal inhoudelijk complex, de buitenverlichting doet hier niets aan onder. Zeker gezien het beschikbare budget en de concurrentie.

Pakket van eisen:
Lichtmasten midden op het parkeerterrein moeten eenvoudig (elektrisch + civiel) kunnen worden verwijderd/herplaatst voor events.

Geen lichthinder voor de bewoners in de omgeving en de scheepvaart op de rivier de Noord.

Een hoge specifieke lichtstroom (Lumen/Watt verhouding) en een Power factor >0,9 i.v.m. Energie Investering Aftrek (EIA).

Ontwerp conform NEN-EN 12464-2. 

Voldoende verlichting voor de camerabeveiliging.

Binnen het beschikbare budget blijven.

De oplossingen:

Lichtmasten (6x) midden op het parkeerterrein worden geplaatst in een PipeLock® (fabricaat Powercast) met prefab fundering zodat deze eenvoudig kunnen worden verwijderd/herplaatst.

Om elektrisch af te koppelen is een twee fasen aansluitkast (fabricaat Eleq) achter het inspectieluik geplaatst met een stof- en waterdichte (IP68) 4-polige stekkerverbinding.

De contrastekker is voorzien van een afsluitdop die tijdelijke ondergrondse berging ervan mogelijk maakt.

De stof- en waterdichte (IP66) LED-armaturen zijn van het fabricaat Leipziger Leuchten, 62 stuks type Alfons I FF LED en 40 stuks Alfons II FF LED.

Beide hebben een specifiek lichtstroom van 106 Lumen/Watt en zijn voorzien van lenzen die zorgen voor een asymmetrische lichtverdeling.

Bovengenoemde technische oplossing past vanwege de gunstige prijsstelling, van met name de lichtmasten (30 stuks) en LED-armaturen (102 stuks), binnen het gestelde budget. 

Het spreekt voor zich dat we erg trots zijn dat we in onze thuishaven Alblasserdam zo een mooi project hebben kunnen realiseren.


terug


Industrielicht BV

Van Hennaertweg 7
2952 CA Alblasserdam
Postbus 58
2950 AB Alblasserdam
K.v.K. 23060195
Statutaire zetel: Rotterdam

T. +31 78 6920 900
F. +31 78 6920 905

E. info@industrielicht.nl