Industrielicht

Nieuws

Hess CityElements: Paleisbrug ‘s-Hertogenbosch


De Paleisbrug is de nieuwe fiets- en voetgangersverbinding tussen het Paleiskwartier en het centrum van ’s-Hertogenbosch. Op de brug is een verhoogd park aangelegd dat de oude binnenstad verbindt met de Hofvijver in het Paleiskwartier.

Het ontwerp van de Paleisbrug, door Mels Crouwel, bestaat uit een brug van zogeheten cortenstaal. De brug is ongeveer 10 meter breed en 250 meter lang en voorzien van wandel/fietspaden, zitbanken en groen in de vorm van beplanting en bomen. De brug heeft een sfeervolle verlichting gekregen die gerealiseerd is met CityElements van Hess.
De groene inrichting van de Paleisbrug is ontworpen door de Nederlandse tuinarchitect Piet Oudolf. Op basis van de groeninrichting en het ontwerp van de brug heeft lichtontwerper Robert-Jan Vos een lichtontwerp gemaakt dat uiteindelijk ingevuld is door Industrielicht.

     

Met de verlichtingscombinaties van Hess is het mogelijk geworden een basisverlichting te realiseren in LED (DALI gestuurd) gecombineerd met LED spots voor de groene inrichting. Daarnaast zijn nog enkele combinaties voorzien van extra voedingspunten voor evenementen of werkzaamheden.

Het uiteindelijke resultaat zal 9 mei officieel geopend worden en toegankelijk zijn voor publiek. Een bijzondere plek om te verblijven met verlichting van Industrielicht.
 


terug


Industrielicht BV

Van Hennaertweg 7
2952 CA Alblasserdam
Postbus 58
2950 AB Alblasserdam
K.v.K. 23060195
Statutaire zetel: Rotterdam

T. +31 78 6920 900
F. +31 78 6920 905

E. info@industrielicht.nl