Industrielicht

Nieuws

OCEANCO - Yachts for Visionary OwnersNORKA LED-verlichting ten behoeve van de nieuwe scheepshal Oceanco te Alblasserdam.


Om mensen in staat te stellen visuele taken efficiënt en nauwgezet uit te voeren moet er voor voldoende en passende verlichting worden gezorgd.

De mate van zichtbaarheid en comfort die op alle mogelijke werkplekken wordt vereist, wordt hier vooral bepaald door de opbouw van het schip van laag naar hoog.

Niet alleen voldoende en een gelijkmatig lichtniveau in het horizontale vlak maar ook zeker in het verticale vlak. Waarbij de verhoudingen tussen horizontaal en verticaal in de pas lopen en geregeld kunnen worden.

Dat waren in 2011 de uitgangspunten voor het te ontwerpen verlichtingsplan. Omdat in 2011 LED-verlichting nog enigszins in de kinderschoenen stond was er in 1e instantie gekozen voor dubbellamps (50% schakelbaar) HIT 400W armaturen aan het plafond en T5-fluorescentiearmaturen aan de wanden. Uiteraard wel voorzien van zogenaamde LongLife lichtbronnen.
Dit lichtontwerp met armaturen (type Pollux 044 en type Erfurt) van het fabricaat NORKA werd door het raadgevende ingenieursbureau Deerns voorgeschreven in het bestek.


Gezien de snelle en positieve ontwikkelingen bij NORKA met LED-armaturen (zeker voor wat betreft de steeds hogere Lumen/Watt verhoudingen) is er begin 2014 begonnen, in overleg met de eindgebruiker Oceanco en installateur Verkerk, het lichtontwerp om te buigen naar LED. Een en ander ondersteund middels een proefopstelling 
waarbij een DALI-lichtmanagementsysteem een belangrijke bijdrage moet leveren aan eerder genoemde uitgangspunten maar ook zeker aan energiebesparing en bedieningsgemak.

Dit heeft geresulteerd in een mooie opdracht voor:

57 stuks Stof- en waterdichte (IP65) smalstralende LED-stralers van NORKA DALI-Dim, type Centaurus 440C. Lichtstroom 46.490 Lumen. Systeemvermogen 354Watt. Inclusief 4 stuks ophangogen DIN 580 M8 Ø20.

152 stuks Stof- en waterdichte (IP65) LED-armaturen van NORKA  DALI-Dim met twee richtbare PMMA Transopal spiegelreflectoren, type Erfurt LED m1500. Lichtstroom 13.400 Lumen. Systeemvermogen 106Watt. Inclusief twee RVS-wandbevestigingsbeugels, doorvoerbedrading 4x2,5mm² + 2x1,5mm² en anti-graffiti coating op de reflectoren.


NORKA – LED luminaires for optimal lighting design.”

  
                               

Een prachtige, volledig met LED verlichte, scheepshal voor Oceanco waarbij deze het verlichtingsniveau op elk moment kan aanpassen aan hun specifieke behoeften. De juiste hoeveelheid van het juiste licht op de juiste plaats en het juiste moment bevordert het welbehagen en stimuleert het prestatievermogen.

OCEANCO - Yachts for Visionary Owners.
terug


Industrielicht BV

Van Hennaertweg 7
2952 CA Alblasserdam
Postbus 58
2950 AB Alblasserdam
K.v.K. 23060195
Statutaire zetel: Rotterdam

T. +31 78 6920 900
F. +31 78 6920 905

E. info@industrielicht.nl