Nieuwsbrief Industrielicht
November 2015
 
  Beste {name},

Een nieuw seizoen is begonnen. De herfst is aangebroken wat weer prachtige kleuren in de natuur brengt.

In de afgelopen drie maanden, is er weer van alles gebeurd. Industrielicht heeft deelgenomen aan de Dag van de Openbare Ruimte waar de merken GRIVEN, HESS en VULKAN uitgebreid gepresenteerd werden. Voor de presentatie van de nieuwe documentatie en producten van WILA, heeft Industrielicht samen met deze partner diverse relaties bezocht. Tevens heeft Industrielicht de opdracht gekregen, voor het winnend ontwerp van de Light Challenge 2015, een lichtontwerp uit te werken en een definitieve begroting in te dienen.

Tijdens een seminar, samen met klanten, bij onze lichtfabrikant HESS, stelde een van de sprekers daar de volgende vraag:  “Daglicht maakt het karakter van de stad, maar hoe doen wij dit ’s nachts?” Een vraag die veel mensen in onze branche bezighoudt en waar Industrielicht steeds meer het antwoordt op heeft.

In deze nieuwsbrief daarom aandacht voor lichtontwerp en de toepassing van de verlichtingsproducten. Ook geven wij aandacht aan het merk Norka, welke met hun groot scala aan armaturen de grenzen opzoekt. Veel leesplezier.

- ACCADIA de nieuwe LED grond inbouwarmaturen van HESS -

HESS, de premiumfabrikant voor design-buitenarmaturen en stadsmeubilair, is met zijn productportfolio altijd al gespecialiseerd geweest in het aantrekkelijk vormgeven van openbare ruimten, overdag én 's nachts.

Met ACCADIA, de nieuwe productlijn van LED grond inbouwarmaturen, geeft HESS een duidelijk signaal af, en tegelijkertijd is het een nieuwe standaard in het low-power-segment van de architectuurverlichting. De revolutionaire reflectortechniek zorgt in de asymmetrische versies voor indirect licht zonder verblinding, iets wat op dit moment uniek is voor grond inbouwarmaturen. ACCADIA heeft niet alleen een zeer homogene lichtdistributie, ook het design voldoet aan de hoogste eisen.

De ACCADIA-productlijn is voor HESS de eerste stap in het doorontwikkelen en uitbreiden van zijn portfolio voor ambitieuze architectuurverlichting.

- WILA Puck: Flexibele Verlichtingsoplossing voor (trap)leuningen -

Het WILA LED-verlichtingssysteem is speciaal ontwikkeld voor inbouw en integratie in rond en rechthoekig metalen leuningen van 38-100 mm diameter. Dankzij individueel aangebrachte LED-eenheden, kan het flexibele systeem zowel gebruikt worden met rechte lijnen en gebogen vormen. Achteraf installeren is ook mogelijk.

De Puck met LED 1,5W in 3000K of 4000K is verkrijgbaar met verschillende symmetrische en asymmetrische bundels voor toepassing bij projecten met verschillende verlichtingseisen. Met standaard IP 67 of IP 66 en een behuizing van corrosiebestendig roestvast staal V4A, is de Puck geschikt voor buiten- en binnentoepassingen, zelfs bij zeewater toepassingen. Afhankelijk van het ontwerp, is de LED beschermd tegen vandalisme door een lens van gehard polycarbonaat, zodat de Puck overeenkomt met slagvastheid klasse IK10 (EN 62262).

- Een lichtontwerp is duurzaam -

Voor het maken van een lichtontwerp, voor een binnen - of buitenruimte, kijken we naar de toepassingen die er zijn om duurzame lichtoplossingen te bieden. Een lichtontwerp moet voldoen aan de wensen en eisen van de eindgebruiker. Maar ook passend zijn in de omgeving met een duurzame oplossing.
Het Pantheon is een van de oudste lichtontwerpen in Rome. Een duurzaam ontwerp die al meer dan 2000 jaar lang naar behoren functioneert.

Toepassing Light-scan voor passend lichtontwerp

Industrielicht maakt voor u passende lichtontwerpen. Middels een light-scan wordt een analyse van het project gemaakt. Hiermee wordt een visie ontwikkeld van waaruit een lichtontwerp of beleid, programma van eisen, wordt opgemaakt. Een lichtontwerp is niet een lichtberekening alleen. Het is het in beeld brengen van mogelijkheden voor een lichtoplossing binnen een project. Een lichtontwerp kan creatief vormgegeven zijn maar moet ook functioneel en technisch kloppen. Alles is afhankelijk van de uitgangspunten voor een ontwerp. Het geeft u als architect, adviseur en opdrachtgever inzicht in de mogelijkheden die er zijn binnen het gestelde budget voor uitvoering.
Het maken van een lichtontwerp is niet vrijblijvend. Met kennis en “know how” wordt een ontwerp tot en met de uitvoering verzorgd. Het is het samen aangaan van een traject om te komen tot een goed uitgangspunt voor uitvoering. Er is specifieke aandacht voor onderzoek en vormgeving.

Light-scan Portfolio Industrielicht

Op dit moment is Industrielicht verantwoordelijk voor de lichtontwerpen van onder andere: het plein voor het nieuwe stadskantoor in Venlo, voorterrein City Auditorium te Kampen, de NW. Emmasingel in Eindhoven, het buitengebied van de Blauwestad in de provincie Groningen en de Willemshaven van de gemeente Harlingen te Friesland. Al deze projecten zijn middels een light-scan uitgevoerd.

- Norka zoekt de grenzen op -

Overal waar hoge eisen aan armaturen worden gesteld is NORKA op zijn plaats.
In het conventionele tijdperk wist NORKA met de armaturen voor fluorescentielampen de hoogst denkbare rendementen te realiseren, waardoor projecten met maximale efficiency werden verlicht.
ook in dit LED tijdperk legt NORKA de lat wederom erg hoog als het gaat om maximale efficiency van armaturen. De armaturen van NORKA vormen een unieke combinatie van hoog rendement, optimale lichttechniek, afdichtingswaarde en natuurlijk ook maximale duurzaamheid.
In een continue samenspraak met gebruikers heeft NORKA armaturen voor speciale toepassingsgebieden ontwikkeld. Zoals koude- en hittebestendige armaturen, smeerkuilarmaturen, vandaalbestendige armaturen, IP69K armaturen en ammoniakbestendige armaturen.

COESFELD- ammoniakbestendige LED armaturen

Speciale aandacht voor de armaturenserie COESFELD. Deze serie is speciaal ontwikkeld voor de (pluim-) veehouderij. In deze branche zijn de armaturen vrijwel continu blootgesteld aan ammoniak houdende dampen, welke funest kunnen zijn voor elektronica en afdichtingsmaterialen. Bij de armaturenserie COESFELD zijn de armaturen op cruciale punten voorzien van ammoniakbestendige materialen. Ook in de veehouderij is het verduurzamen van de productie een belangrijk onderwerp. De ammoniakbestendige LED-armaturen met richtbare hoog efficiënte LED-modules, extreem lange levensduur en DALI dimtechniek, kunnen daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

- GRIVEN ONYX: ultra-narrow, ultra-functioneel -

Het ONYX-armatuur is zeer succesvol in projecten waar een hoge lumen output vereist is. De meest veeleisende lichtprofessionals zijn overtuigd van de mogelijkheden van de ONYX.
Specifiek voor architectonische projecten zijn indrukwekkende maar duurzame verlichtingsprestaties vereist. Het ONYX armatuur beschikt over een onvergelijkbaar functionele, ultra smalle, scherpe, lange lichtstraal om ondenkbare afstanden met verbazingwekkende precisie te bereiken met een gelijkmatige lichtverdeling.

ONYX is te verkrijgen in de volgende uitvoeringen: 96 RGBW, cold, warm of dynamic white high brightness LED’s met een ongekende verbazingwekkend witte lichtkleur kwaliteit, evenals een heldere kleurperceptie. De dynamisch witte configuratie onderscheidt zich door een verbluffende visuele weergave van warme tinten, natuurlijke tinten en koele tinnen tezamen in een armatuur.