Utiliteit & Retail

Project uitgelicht

Brandweerkazerne Sittard

Opdrachtgever                   : Brandweer Sittard – Geleen

Architect                             : Architectuurstudio HH te Amsterdam
E – adviseur                       : Huygen installatietechniek te Maastricht
E- installateur                     : EPM te Maastricht
Bruto vloeroppervlakte       : 2956m2 
 
Gebouw:
In het gebouw is gezorgd voor een goed overzicht. Daardoor zijn de contacten tussen de verschillende gebouwdelen goed met elkaar verbonden. Dit mede door een centrale vide en door gebruik van veel glazen wanden.
 
De basisopzet van het gebouw gaat uit van een heldere functionele organisatie. Het kantoordeel gaat uit van een vrije indeling rondom eilanden van spreekkamers en stiltewerkplekken. 
Het interieur representeert de brandweer: sober, doelmatig en transparant. Schoonbetonwanden, naturel strakke gietvloeren, glazen binnenwanden worden. Aangevuld met opvallend gekleurde spreekkamers en een rode stalen trap die zich door de vide naar boven begeeft.
 
Verlichting:
INDUSTRIELICHT heeft samen met de interieurarchitecte van Architectuurstudio HH gekeken naar een goed passend lichtplan. De opgave was om met verlichting het gebouw te accentueren. 
 
Er is gekozen voor lichtlijnen uit het programma van XAL – serie Mino 60.
Het voordeel van dit lichtlijnsysteem is dat bijna elke lengtemaat, die gewenst was, ook daadwerkelijk konden uitvoeren. Ook was de wens, om de armaturen gependeld uit voeren. De meeste ruimten waren voorzien van akoestisch plafonds. Dit heeft geleidt dat er diverse lichtlijnen hebben geleverd met verschillende lengtes waarvan de langste ruim 30 meter aan een gesloten zonder onderbrekingen licht uitstraalt!
 
Daarnaast heeft INDUSTRIELICHT voor de verblijfsruimte / slaapvertrekken een wandarmatuur uit het XAL – serie LIN programma toegepast.
 
Door een goede voorbereiding van de installatieadviseur en correcte montage door de installateur EPM uit Maastricht kunnen we zeker terug kijken op een geslaagd project.